Amelie Spitz

Mix Art leerde Amelie Spitz kennen op de beurs Sieraad. Er was meteen een klik, Mix Art was meteen gefascineerd door de minuscule gemaakte sieraden waarbij je niet direct de materialen herkent. En je niet direct begrijpt hoe het in elkaar zit, ook maakt het direct nieuwsgierig omdat elk sieraad een opzichzelfstaand verhaaltje is. En zo raakt Mix Art aan de praat met Amelie.

Amelie geboren in Rastatt, Duitsland besluit om jewerly and silversmithing te studeren aan de designafdeling van de universiteit van Pforzheim, waar ze haar Bachelor haalt aan de London Metropolitan Universiteit in 2013. Haar harde werken en ambitie krijgen meteen een beloning door het winnen van verschillende prijzen na haar afstuderen. The British Craft and Design Council, the Goldsmiths Company prijst haar collectie en de QVC geeft haar de Fashion Gold Award. Deze prijzen brachten haar een aantal mooie presentaties in Engeland, Australië en Duitsland.

Amelie omschrijft haar collectie als haar eigen verhaal. Haar tekeningen zijn tot leven gekomen. Zoals ze zelf omschrijft, mijn tekeningen wilde van het papier af en zo ontstonden mijn sieraden. Mijn droedels verdiende leven!

Linda Ezerman

Linda Ezerman is een designer waar je niet omheen kunt. Als je haar treft, en je haar laat praten over de gemaakte sieradencollecties kun je niet anders dan verkocht zijn. Je voelt de passie, de gedrevenheid en de kwaliteit. Alhoewel je op het verkeerde been zetten er zeker bij hoort, want de sieraden van Linda lijken op eerste instantie op zware en van ander materiaal gemaakte items, snel kom je erachter dat dat niet het geval is en dat maakt juist zo blij. Het draagt licht maar tonen de sieraden als een statement en vallen ze allemaal onder de noemer eclectisch. Gebruik van verschillende materialen en werkt Linda lang en met zorg aan een sieraad.

De verschillende keuzes die Linda maakt in materiaal, zo heeft Linda ook verschillende keuzes gemaakt in haar studies, van cultureel management/communicatie, psychologie naar kunstacademie Willem de Kooning en goud en zilversmeden aan de Academie in Schoonhoven. Een Multitalent waar alles samenkomt in beeldschone sieraden.

Julia Hurks

Julia Hurks is een zelf made women als het gaat om sieraden maken. Geïnspireerd door de natuur (bloemen, bladeren) en vooral kleur. Julia werkt met verschillende materialen maar haar lievelingsmateriaal is leer. Het knappe is, dat de koude uitstraling van leer bij Julia een warme gloed krijgt. De sieraden ogen warm en passen als gegoten. Verder zijn ze grootst en opvallend, maar ook stoer, artistiek maar vooral theatraal. De sieraden zouden met gemak in moderne bewerkingen gebruikt kunnen worden van Shakespeare of een Griekse tragedie. Sieraden voor de echt moderne-kunst sieraden liefhebber. De colliers vallen mooi om de nek en zijn een echt statement. Elk detail is handgemaakt en met precisie bij elkaar gezocht. De armbanden zijn robuust en vallen nauw om de pols waardoor je niet anders kan dan opvallen, weer eens wat anders dan saai! Welkom Julia, Mix Art kan niet wachten om dames te laten 'shinen' met jouw sieraden!

Margo Nelissen

Het robuuste maar toch subtiele werk van Margo Nelissen, het hangt letterlijk om je hals en valt op. Het materiaal is veelal koud maar ziet en voelt toch warm. Dat is de kracht van Margo Nelissen, een talent waar Mix Art graag mee wegloopt. Ondanks dat Margo Nelissen veel ervaring en opleiding op zak heeft, spreekt het Mix Art aan dat ze continue in ontwikkeling is. Continue ontwikkeling in inspiratie maar toch je eigen handtekening behouden. Dat is bijzonder, en siert Margo Nelissen in haar kunsten. Vele inspiratiebronnen kwamen op haar pad. Bv. door haar vele reizen door Afrika, en verdiepte zich in de Afrikaanse cultuur betreffende rituelen en versierdrift. En nu, de Mix Art collectie geïnspireerd op de Middeleeuwen. Weer een totaal andere kant en een contradictie. Daarnaast gebruikt Margo vele materialen, door traditionele technieken met hedendaagse technieken te mixen, dit met materiaal zoals wol/textiel, glas en metaal/goud krijg je bijzondere ontwerpen. Combinaties die je niet snel samen zoekt. Naast dat Margo les geeft en ontwerpt in opdracht voor particulieren en kunstinstellingen is Margo lid van The Internationale Art Jewerly Community. Margo studeerde vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht (1987) en is later aan de Rijksuniversiteit in Leiden Antropologie gaan studeren, waar ze afstudeerde op het onderwerp West-Afrikaanse amuletten (1993).

Niki Karvela

De vriendschap tussen Niki Karvela en Mix Art ontstond via social media, lange en inspirerende correspondentie op de mail over wat ons beide ontroerde en fascineerde in design. Niki is naast een fijne persoonlijkheid ook een vakvrouw. Ze kijkt vooral naar vormen, textuur en zelf het ritme, de beweging van het materiaal is belangrijk. Ze is lang en bewust op zoek gegaan naar haar eigen materiaal, wat het beste paste binnen haar designerschap. En dat voel je aan alles, als je haar sieraden ziet en voelt. Het materiaal valt mooi zwaar om de hals, en ondanks dat het een koud materiaal is, ziet en voelt het warm aan. Visueel en gevoelsmatig.  Het ingraveren, polijsten is een duurzaam proces en vergt een kritisch oog, daarnaast zoek Niki de contradictie op van kleurstellingen maar zal altijd harmonie vinden in haar sieraden. Omdat Niki uit Griekenland komt speelt er een stuk Griekse geschiedenis mee. Marmer, een veel gebruikt materiaal in oud-Griekse architectuur, in sieraden en overige gebruiksvoorwerpen. Die kant trekt Mix Art erg, Niki Karvela studeerde eerst Visual Communication and Advertising en is daarna afgestudeerd aan de school of Fine Arts Panormos, ze studeerde daar specifiek het bewerken van marmer, schilderen en beeldhouden.

Liisa Hashimoto

Mix Art kent Liisa Hashimoto al een lange tijd. En elke keer als er een ontmoeting is, is Mix Art steeds een beetje meer verliefd geworden op de sieraden van Liisa. Het zijn allen kleine juweeltjes, waar achter elk sieraad een verhaal schuilt. Een verhaal wat je overigens zelf kunt bijstellen want de sieraden vragen om je fantasie te gebruiken. In elk sieraad huist een sprookje, het doet een beetje denken aan vroeger. De letterdoos die je moeder had, met alle kleine miniaturen erin. Waar net als de sieraden van Liisa, in elk voorwerpje een verhaaltje schuilde. Dat voelt Mix Art ook met de sieraden van Liisa Hashimoto, sprookjesachtige, subtiele en mooi handgemaakte sieraden. Waar elk sieraad uniek is! Liisa Hashimoto studeerde aan de North Bennet School, richting jewerly in Boston en aan de school of Museums of Fine Arts wederom in Boston, dit in de richting van edelsmid. Liisa is in Japan al een bekende en heeft daar al 19 solo en groepsexposities op haar naam staan. Daarom is het een eer dat Liisa onderdeel wil uitmaken van Mix Art.

Yolande Duchateau

De sieraden van Yolande staan dichtbij wat Yolande zelf voelt of uitstraalt. Haar gemoedstoestand of emotie spelen daarbij een belangrijke rol. Menselijke uitdrukkingen, materiaal, muziek en situaties die in haar omgeving gebeuren zijn de zaken die Yolande inspireren tot het maken van haar collecties. Symbolen en metaforen zullen daarom altijd onderdeel uitmaken van haar sieraden. Mix Art leerde Yolande Duchateau kennen op Sieraad. Niet alleen de sieraden van Yolande vielen op, ook de sieraden presentatie maakte indruk iets waar Mix Art gevoelig voor is. Mooie sieraden verdienen namelijk een goede omgeving. Yolande studeerde in 1991 af van het Sint Lucas Antwerpen afdeling Visual Arts, Sieradendesign en Zilversmeden en is haar werk binnen diverse galeries en groepsexposities opgenomen geweest. Nu is Mix Art aan de beurt en daar zijn we apetrots op!

Jillian Moore

Als je de CV leest van Jillian Moore, met al haar ervaring, awards en exposities dan maakt dat direct indruk. Als iemand de status “een eigen handtekening bezitten” toe komt dan is het Jillian. Haar sieraden zijn van ver te herkennen. De vormen, kleuren, materialen en het opvallende uiterlijk is het handelsmerk van Jillian. De nonchalance van Jillian, haar toegankelijke innerlijk en creatieve geest maken de sieraden extra leuk. De blijdschap van Jillan Moore, pratende over haar werk en de ontmoetingen die Mix Art heeft gehad de laatste tijd staan goed in de herinnering. Even een bescheiden opsomming over Jillian. Haar bachelor haalde ze aan de universiteit van Illinois en haar master aan de universiteit van Lowa. Afstudeerrichting kunst, kunstgeschiedenis, beeldende kunst en communicatie. Prijzen gewonnen in USA, Zwitserland en Frankrijk. En geëxposeerd in België, USA, Zwitserland, Colombia, Duitsland, Brazilië en Argentinië. Daarnaast geeft Jillian gast-lezingen en doet zij sieraden workshops. Jillian leeft sieraden!

Hania Soblewska

De collectie van Hania Sobolewska is gebaseerd op het verhaal “Olimpia from Angels”. Hania leerde ik kennen op de Rietveld Academy en raakte direct gefascineerd door haar werk. Ik was niet de enige, en Hania stond terecht in de spotlight vanwege haar opvallende werk. Hania is dit jaar afgestudeerd van de Rietveld maar heeft al 3 groeps exposities op haar naam staan, en dat is volledig terecht. Een beginnende kunstenaar, die zo haar eigen pad weet te bewandelen. De werken zijn kwetsbare beelden, en een goed statement. Sieraden niet alleen voor de liefhebber maar ook de lefhebber.

Rie Makino

Wat zijn we blij dat we Rie Makino tot één van onze designers mogen benoemen. Haar stoere sieraden die fantastisch om het lijf vallen zijn geïnspireerd op Wabi-Sabi, een eeuwenoude denkwijze uit Japan waarbij esthetiek en het vinden van een vol en echt contact maken met de omgeving een manier is geluk te vinden. Ook de combinatie van het verschillende dragen van het sieraden maakt deze designs uniek. Het bewegen in het sieraad komt direct van patronen uit bv. kimono’s en Furoshiki (een kleed wat je op een bepaalde vouwt en bij je draagt). Deze kleden zijn vaak indigoblauw, de kleur van de leren sieraden. Rie Makino studeerde Jewelry, silversmithing and related products aan de Birmingham City University en gaat vast een heldere maar vooral succesvolle toekomst tegemoet. Dank je wel Rie, dat je onderdeel wilt uitmaken van Mix Art Gallery. Wij zijn trots!

Martijntje Corneilia

Het werk van Studio Martijntje viel meteen op. Niet alleen de kleurrijke sieraden gemaakt van het bijzondere materiaal suikerspin maar de persoonlijkheid van Martijntje zelf maakte veel indruk op Mix Art. Iemand met een doel en visie. Martijntje bezit ambitie en staat als een rots achter haar sieraden. De fascinatie voor de lekkernij suikerspin, ontstond na het maken van een suikerspinhoed, de blijheid die het bracht bij Martijntje en zoals ze zelf omschrijft ‘ik voelde me een kind wat mij vertelde NIET van de suikerspin te eten’. Je weet nooit hoe het materiaal uitkomt, het heeft lucht, beweging en kleur. Daarnaast onderzoekt Martijntje de ‘materie’, hoe je door technieken het materiaal nog meer tot zijn recht kan komen en hoe je ‘gebroken’ items als een sculptuur kunt integreren in het sieraad. Het zijn niet alleen sieraden maar ook sculpturen.

Martijnje Cornelia heeft Mix Art blij gemaakt met haar speciaal gemaakte collectie. Een aanvulling op onze collectie waar we trots op zijn.

Christine Jalio

Christina Jalio is één van die ontwerpers waarvan je meteen weet, met die sieraden ga ik een statement maken. Ook de kwetsbaarheid van Christina Jalio die ze verwerkt heeft in deze collectie maakt deze serie nog mooier. Onderwerpen als verlies, het dealen daarmee, omgaan met grote vraagstukken in je leven en deze liefdevol met jezelf oplossen. Een wisselwerking in je hoofd, verwarring, tegenstrijdigheden. Tegenstijdigheden die je tegenkomt in haar sieradencollectie. De sieraden ogen zwaar maar voelen licht, tonen grootst maar zijn toch bescheiden. En zoals ze zelf zegt; ik wil mijn sieraden stilletjes zichtbaar maken maar aan de andere kant laten gillen voor aandacht. Net als in het echte leven, als je te maken krijgt met verdriet, verlies en weer door moeten gaan met het leven. Christina Jalio studeerde aan de Lahti Universiteit; richting Design, Arts and Crafts en studeerde Silversmithing aan het Ostrobothnia Rural Institute. Ze won de Enjoia’t Award 2015 (Barcelona/Spanje), en timmert ze goed aan de weg als het gaat om de presentaties die ze heeft gedaan in heel Europa (Italië, Roemenië, Finland, Zweden en Ierland). Welkom Christina bij Mix Art!

Edith van Kan

Edith van Kan maakt stijlvolle sieraden die zich onderscheiden met behulp geometrische vormen en felle kleuren. 'Flashback 8 Necklaces” is de titel van acht verschillende kettingen met een knipoog naar het Bauhaus principe. Acht kettingen waarbij drie geometrische vormen verwerkt zijn een kubus, driehoek en bol. Net als het gebruik van de drie basis kleuren: blauw, rood en geel. Ook het divers materiaal gebruik is een belangrijk terug kerend thema in mijn werk zoals: giethars, hout, wol, acryl en kurk.