Mix Art Gallery Nieuwsbrief
no 9

 

Mix Art Gallery op Locatie presenteert de tentoonstelling ‘Contradicties’

Van 27 tot en met 29 oktober is er weer een Mix Art op Locatie op de vertrouwde locatie op de Ceintuurbaan 193 A/Amsterdam in Studi-O.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Dit samen met div. lieve vrienden die Mix Art een warm hart toedragen. Ronald M Offerman met de mannen van de Burning Burrito’s die het zaterdagavond programma schrijven, Myra Winter en Gonny van Oudenaller die zondagmiddag het programma Pareltjes in de Stad komen presenteren, iedereen die heeft aangeboden mee te helpen met op en afbouw/meedraaien in de gallery/opening: Sander Stada, Linda Ezerman, Joop de Hondt, Camee Jongeneel en Peter Poldervaart, Johanna Somers voor het openen van de tentoonstelling en niet te vergeten alle vrienden die op de achtergrond met Mix Art meeleven. Zonder jullie zou Mix art niet groeien zoals het nu doet.

Buiten dat de manier van presentatie van de sieraden hetzelfde blijft, zullen we dit keer niet alle Mix Art Kunstenaars presenteren maar maken we duo tentoonstellingen. Waar dit keer de beurt is aan Rob Visje en Joop de Hondt.

Rob Visje heeft zijn opleiding genoten aan de Gerrit Rietveld Academie. De schilderijen van Rob Visje zijn een reactie op foto’s uit de afbeeldingscultuur, gevonden op internet, uit kranten, folders en film. Hij speelt met de betekenis die er via onze beeldcultuur aan beelden toegekend wordt, door ze te plaatsen in een andere context. Men heeft gedacht dat dit digitale tijdperk schilderijen overbodig zou maken, maar Rob Visje doet met zijn werk een pleidooi voor de schilderkunst. Op deze expositie hangen 12 merendeels nog niet eerder geëxposeerde schilderijen waarin hij de vermenging van contrasterende beeldtaal en schildertechniek verder heeft onderzocht.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Joop de Hondt zijn momentopnames zijn briljant. Opeens is het er, het gevoel, de emotie. Als een filosoof zijn gedachten heeft, ziet Joop de Hondt zijn beelden. Die hem brengen naar diepere gedachten. Het bewerken van de foto’s is daarbij een nog belangrijker proces. Kijken, wegleggen, het vraagstuk wat voel ik? De soms extreme abstractie, niet wetende waar je naar kijkt doet het je toch raken. Het brein is minstens zo belangrijk dan het beeld. En die combinatie daarvan.

Ook zal er weer een afwisselde sieradententoonstelling te zien zijn. Met sieraden ontwerpers:

Mecky van den Brink

Amelie Spitz

Rie Makino

Liisa Hashimoto

Yolande Ducheatau

Christina Jalio

Studio Cornelia Martijntje

Julia Hurk

Margo Nelissen

Niki Karvela

Jillian Moore

Hania Sobolewska

Edith van Kan

Linda Ezerman

Sander Stada

Arata Fuchi

Eva van Kempen

Mix Art Gallery is erg trots om met deze getalenteerde ontwerpers te werken en hopen we hiermee een mooie gevarieerde collectie gemaakt te hebben.

Nieuw binnen Mix Art zijn Eva van Kempen, Arata Fuchi, Edith van Kan, Sander Stada en Mecky van den Brink. Mix Art is ongelofelijk blij dat Eva van Kempen een samenwerking is aangegaan met Mix Art.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De sieradenlijn van Eva van Kempen is een ode aan ziekenhuis design en is deze sieradenlijn ontstaan vanuit eigen langdurig ziekenhuisbezoek.  Al het materiaal van Eva gebruikte is veilig, afgewezen, over datum of niet langer bruikbaar voor patiënten. Met gebruik van overige materialen zoals zoetwaterparels, zilver en zijde worden de ziekenhuis materialen mooi gecombineerd tot de kwetsbare sieraden die het zijn.

Ook Arata Fuchi, een ontwerper waar Mix Art al langer mee samen wilde werken. Dan Arata Fuchi die in zijn eigen woorden omschrijft; Schoonheid vanuit de inspiratie van de natuur, waarbij je jezelf je vorm mag bepalen. Een vorm waarbij je de reguliere en het onregelmatige laat verenigen. Bij het maken van een mooie vorm draag je zorg om deze beide te verbinden. 1 lijn worden waarbij je alle aspecten laat zien. Sieraden gemaakt die je ‘foppen’ in materiaalkeuze en altijd een statement zijn.

Net als Eva en Arata, is Edith van Kan meer dan welkom. Mix Art volgde Edith al een tijdje maar tijdens het atelierbezoek waar Edith haar sieraden liet zien ontstond er een verliefdheid die niet meer is weggegaan. Design waar tijd in zit, in denken en maken. De stakke vormen die o.a. geinspireerd zijn op Bauhaus, vormen een geheel die warm aanvoelen en waarvan alle vormen tot in perfectie bij elkaar zijn gevonden. Met gebruik van div. materialen zijn de sieraden van Edith van Kan groottesk, ‘anders’ en is niet anders dan vakmanschap te noemen.

Datzelfde is geldig voor de komst van Mecky van den Brink. Een vakvrouw en oude bekende van Mix Art. Mecky van den Brink begon ooit in de textiel en is daar nu weer in terug. Het persoonlijke verhaal achter de nieuwe collectie van Mecky is bijzonder en dat zie je ook terug in de sieraden. Met aandacht, expertise maar vooral met liefde gemaakte sieraden waar textiel, kleurverloop en esthetiek voorop staan.

En dan Sander Stada, een alleskunner waar we besloten hebben om samen te werken. Een diversiteit aan ontwerpen die met visie, en vanuit een verzameldrift tot stand zijn gekomen. Dit in combinatie met vakmanschap, en gevoel voor esthetiek is de zoektocht van Sander altijd eentje die balanceert tussen zijn eigen weg en de weg van iedereen.

Wat: Mix Art Gallery op Locatie presenteert

de tentoonstelling ‘Contradicties’

Wanneer: 27 tot en met 29 oktober

Waar: Ceintuurbaan 193 A/Amsterdam

www.mixartgallery.nl

Entree/open: gratis/van 12.00 tot 20.00

(27 okt. tot 22.00)

Opening: De feestelijke opening zal worden geopend door Johanna Somers, artistiek leider van Arti Amicitiae, Kunstenaarsverenging sinds 1839 en een belangrijke broedplaats voor kunstenaars en kunstlievende leden dit in 1 van de mooiste locaties van Amsterdam (Rokin 112). Opening: 27-10 vanaf 17.00.

Naast de tentoonstelling zal weer een randprogrammering organiseren. Met theater en muziek, dit op de zaterdagavond en zondagmiddag. Wederom met onze huisband en schrijver, dichter en kunstenaar 1 ding is zeker, vorige keer gingen de voetjes van de vloer en duurde de avond tot in de late uurtjes. Speciaal voor Mix Art maken zij een speciaal programma. Bestel daarom snel je kaartjes want deze zijn beperkt.

Meer informatie over onze randprogrammering en kaartjes reserveren:

http://www.mixartgallery.nl/programma-mix-art-op-locatie

Wat: Muziek en poëzie avond door The Burning Burrito’s en Ronald M Offerman

Wanneer: 28 oktober

Waar: Ceintuurbaan 193 A/Amsterdam

Entree/open: € 12.00 incl. 1 drankje/aanvang 20.30  

1.Pareltjes in de stad:

Een uitstapje voor Pareltjes in de Stad naar Mix Art op Locatie-Part 3. Met dit keer Eva van Kempen en Sander Stada, 2 Mix Art designers en is het thema, uiteraard: Contradicties. Gonny en Myra gaan in gesprek over het hoe en waarom van de collectie en zal Herbert Venemans aanwezig zijn om sieraden te taxeren, een mini tussen kunst en kitsch in combinatie met informerende interviews.

Een extra leuk weetje is, is dat Pareltjes in de Stad ook zendtijd heeft bij Salto tv. Myra Winter en Gonny van Oudenallen doen interviews met sieradenontwerpers, dragers/verzamelaars.

Wat: Pareltjes in de Stad

Wanneer: 29 oktober

Waar: Ceintuurbaan 193 A/Amsterdam

Gasten: Eva van Kempen en Sander Stada/

Taxatie door Herbert Venemans

Thema: Contradicties

Entree/open: gratis/aanvang 15.00

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Herbert Venemans

Goud en zilver/horlogespecialist en taxateur

Herbie’s House of Luxury

Verkoop/aankoop/verpanden (goud/zilver/diamanten/horloges en sieraden)

Adres: Jan van Galenstraat 311/Amsterdam

www.herbies-house.nl

De Mondriaan Collectie van Julia Hurks in het Gemeente Museum Den Haag:

Vanaf 19 juni is er een presentatie van de Mondriaan Collectie van Julia Hurks gaande in het Gemeente Museum Den Haag.

De Mondriaan Collectie van Julia Hurks is fantastisch ontvangen in het Gemeente Museum Den Haag. Mooi gepresenteerd in de museumwinkel blinken de handgemaakte sieraden.

Voor meer informatie over de tentoonstellingen in het Gemeente Museum Den Haag? Klik op onderstaande banner:

Waar: Het Gemeente Museum Den Haag

Wat: presentatie Mondriaan sieraden van Julia Hurks

Wanneer: dagelijks behalve op maandag van 10.00 tot 17.00

Waar: Gemeente Museum Den Haag

Entree: voltarief: € 14.50/CJP of student:

€ 11.00

jeugd: tot 18 jaar gratis/museumkaart: gratis

Collectie Mix Art Gallery van Linda Ezerman naar Beijing:

We zijn trots om te vertellen dat er 3 collectiestukken van Mix Art, van Linda Ezerman naar Beijing zijn gegaan voor een grote overzichtstentoonstelling. Dit voor de Beijing Inernational Jewerly Exhibition 2017.

Wat: Beijing International Jewerly Fair 2017

Wanneer: 26-29 september

Waar: China International Exhibition Center/Beijing/China